Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Største elselskaber i Danmark - Se de bedste priser i 2024

Vil du have mere information om de største elselskaber i Danmark? Der er over 40 forskellige udbydere i landet, og vi hjælper med at få overblik over de bedste og mest økonomiske elleverandører, se elpriser time for time og meget mere. Andel Energi er på nuværende tidspunkt det største elselskab i Danmark.  

billigste elselskab

Sammenligning af +20 elselskaber

billigste elselskab

Produkt:

El m. variabel pris

Bedømmelse

5/5

371 kr. pr. md.

0 mdr. binding

billigste elselskab

Produkt:

Grøn strøm

Bedømmelse

5/5

254 kr. pr. md.

0 mdr. binding

billigste elselskab

Produkt:

Strøm+ Prisgaranti

Bedømmelse

5/5

295 kr. pr. md.

0 mdr. binding

vest energi

Produkt:

Variabel elpris

Bedømmelse

4.9/5

182 kr. pr. md.

0 mdr. binding

billigste elselskab

Produkt:

Spotpris

Bedømmelse

4.7/5

234 kr. pr. md.

0 mdr. binding

billigste elselskab

Produkt:

Edisonel

Bedømmelse

4.4/5

279 kr. pr. md.

0 mdr. binding

Produkt:

SpotEL

Bedømmelse

4.4/5

407 kr. pr. md.

6 mdr. binding

Se også:

Hvem er det største elselskab i Danmark?

På nuværende tidspunkt i 2024 er Andel Energi det største elselskab i Danmark, dog findes der et hav af andre store og gode udbydere. Vi giver et bud på 3 af vores favoritter; nemlig Vester Energi, NettoPower og Norlys. 

Frit valg af udbyder

Vidste du, at det er frit at vælge elselskab i Danmark, og har været det siden 2003? Dette giver forbrugerne muligheden for at vælge præcis den udbyder, som de ønsker. Hvis du overvejer at skifte til et af de største elselskaber i Danmark, er der flere faktorer, der er værd at være opmærksom på. En misforståelse hos mange er, at det er både dyrt og tidskrævende at skifte, men faktisk er det både enkelt og som udgangspunkt uden omkostninger.

Overvejer du at skifte fra et elselskab til et andet, laver du blot en ny aftale med en udbyder, og så klarer dit selskab alt det praktiske arbejde med at afmelde det gamle. Det er både nemt og hurtigt. 

Største elselskab i Danmark

Mere information om største elselskaber i Danmark

Hvis du vil vide mere om de største elselskaber i Danmark, er det først og fremmest afgørende at forstå forskellen mellem to vigtige aktører: netselskabet og elselskabet.

Netselskabet står for leveringen af din strøm fra energikilden til din stikkontakt, og dette kan ikke vælges af dig, da det afhænger af det område, du bor i. Til gengæld har du valgfrihed mellem forskellige elselskaber, hvor du selv skal vurdere, hvilke løsninger der passer bedst til dine behov. Det indebærer at overveje faktorer som fast eller variabel pris, månedlig eller kvartalsvis betaling og meget mere.

Liste over de største elselskaber i Danmark

  • Andel Energi – tilbyder priser fra 2,70 kr. pr. kWh
  • Nordisk Energy – Elselskabe bedst i test – tilbyder priser fra 2,43 kr. pr. kWh
  • Velkommen – tilbyder priser fra 2,45 kr. pr. kWh
  • Nettopower – Bedste i test på prisen – tilbyder priser fra 2,48 kr. pr. kWh
  • NRGi – tilbyder priser fra 2,41 kr. pr. kWh
  • Velkommen – tilbyder priser fra 2,45 kr. pr. kWh
  • Norlys – Multi-løsning med internet og mere – tilbyder priser fra 2,68 kr. pr. kWh
  • NRGi – tilbyder priser fra 2,41 kr. pr. kWh

Hvad er fordelene?

Når du står overfor at skulle skifte din udbyder af strøm, hvad er det så for nogle fordele der kan være ved at vælge en større dansk udbyder af strøm i 2024? Nogle vil argumentere for, at der potentielt er mere stabilitet og know how omkring udbyderens kundeservice samt kundehåndtering. 

Hertil vil nogle påpege, at der er mindre risiko for sjusk eller uforudsete gebyrer som ikke er blevet tilstrækkeligt fremhævet ved opstart af kundeforholdet hvis man vælger én af landets store strømudbydere. 

I det modsatte lys, så kan der argumenteres for, at nogle af de “unge” og helt nye udbydere som Energi+ er mere prisbevidste i markedet i forsøget på at få nye kunder, hvorfor der i 2024 kan være mulighed for at gøre en god handel ved sådanne udbydere.

Elselskaber Pris per kWh (i øre) Månedlig pris (i kroner)
Nordisk Energy 243,41 405,68
NettoPower 247,99 413,32
Gasel 250,84 418,06
OK 248,78 414,63
Energi Fyn 258,59 430,98

FAQ

Hvad karakteriserer de største elselskaber i Danmark?

De største elselskaber i Danmark er ofte også de udbydere, der har størst kundedækning, omfattende netværk og som kan tilbyde et bredt udvalg af energiløsninger til forbrugerne.

Hvordan vælger jeg det bedste elselskab for mine behov?

Det bedste elselskab afhænger af dine specifikke behov og præferencer. Overvej derfor gerne faktorer som priser, leveringssikkerhed, grønne løsninger og kundeservice for at træffe det rette valg.

Kan jeg skifte elselskab?

Ja, du har frihed til at skifte til et af de mindre eller største elselskaber i Danmark, hvis du ønsker dette. Vi anbefaler altid at du sammenligner tilbud og betingelser før et skift.

Hvad adskiller store elselskaber fra mindre udbydere?

De største elselskaber har ofte større ressourcer, bredere produktudvalg og mere etablerede netværk, hvilket kan give flere muligheder og sommetider bedre priser for forbrugerne.

Kontaktoplysninger

Har du spørgsmål eller kommentarerne til de ting som er skrevet på siden, kan du kontakte os på [email protected] eller telefon 42 41 16 47. Vi er en del af PK Medier, som har adresse på Strandlodsvej 6B, 2. th., 2300 København S.

Kilder:

  • Brug denne beregner til at se dine elpriser.
  • Læs disse tips til når du skal vælge en udbyder hos energy5.
Scroll to Top