Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Skift elselskab - Guide til nemt at vælge ny udbyder

I modsætning til, hvad mange tror, så er det faktisk supernemt at skifte elselskab. Du skal blot bestemme dig for, hvem der skal være din nye udbyder, også glider tingene helt ad sig selv. Læs vores guide nedenfor, for at lære om, hvordan du nemt skifter.

billigste elselskab

Sammenligning af +20 elselskaber

billigste elselskab

Produkt:

El m. variabel pris

Bedømmelse

5/5

371 kr. pr. md.

0 mdr. binding

billigste elselskab

Produkt:

Grøn strøm

Bedømmelse

5/5

254 kr. pr. md.

0 mdr. binding

billigste elselskab

Produkt:

Strøm+ Prisgaranti

Bedømmelse

5/5

295 kr. pr. md.

0 mdr. binding

vest energi

Produkt:

Variabel elpris

Bedømmelse

4.9/5

182 kr. pr. md.

0 mdr. binding

billigste elselskab

Produkt:

Spotpris

Bedømmelse

4.7/5

234 kr. pr. md.

0 mdr. binding

billigste elselskab

Produkt:

Edisonel

Bedømmelse

4.4/5

279 kr. pr. md.

0 mdr. binding

Produkt:

SpotEL

Bedømmelse

4.4/5

407 kr. pr. md.

6 mdr. binding

Se også:

Skal du have ny udbyder?

Du kan med fordel overveje, om du behøver en ny eludbyder. Der findes i dag et væld af muligheder for dig, som forbruger, og derfor findes der helt sikkert også en god løsning, uanset om det er med fokus på det billigeste elselskab, det dyreste elselskab eller på grøn energi.

Nedenfor finder du vores guide til, hvordan du nemt skifter elselskab, så du får lige netop det selskab, der passer dine behov bedst.

Guide: Skift elselskab

Hvordan skifter man elselskab? Jo, det er faktisk meget nemt, og kan gøres i tre enkle trin:

 1. Undersøgelse af eget forbrug
  Først og fremmest, er det en rigtig god ide, at du danner dig et overblik over dit eget forbrug, dine behov og din nuværende aftale. Dette danner nemlig et godt sammenligningsgrundlag for dit skift af elselskab.
 2. Sammenlign med andre elselskaber
  For at finde frem til det elselskab, du gerne vil skifte til, kan du med fordel undersøge elpriser time for time, for de udbydere, du finder behovsdækkende for dig. Vælg det elselskab, som imødekommer dine behov bedst.
 3. Underskriv din nye elaftale
  Når du har bestemt dig for, hvilken udbyder, der skal være dine næste, kommer vi til skiftet. Skift elselskab ved blot at underskrive din nye elaftale. Dit nye elselskab vil nemlig, som en del af proceduren, opsige din gamle aftale, så du blot kan læne dig tilbage, og nyde dine nye fordele.
Skift elselskab

De bedste elselskaber 2023

Bør du skifte til en elaftale med variabel eller fast elpris?

Det er naturligvis helt op til den enkelte, om man ønsker at have en aftale med variabel eller fast elpris. Der er fordele og ulemper ved begge dele.

Faste elpriser er fastsat ud fra den pris, som Nord Pool, den nordiske elbørs, fastsætter. Denne vil ikke ændre sig, og derfor kender du altid dine elpriser, uanset vind og vejr, og det kan der være stor tryghed i. Dog vil denne pris også typisk ligge meget højt.

Ser vi omvendt på variable elpriser, vil man opleve, at priserne typisk ligger lavere, men også at disse veksler meget, baseret på markedets forbrug, vejret og mere. Derfor vil din elregning også variere mere. Skift elselskab til et med den type aftale, du ser som den bedste. 

FAQ

Hvordan skifter man elselskab?

Skift elselskab ved at klarlægge din nuværende aftale, sammenlign med andre selskaber, find en udbyder kan matche dine behov, lave en elaftale og underskriv. Den nye eludbyder klarer afmelding mm.

Er det svært at skifte elselskab?

Det er ikke svært at skifte elselskab, det er faktisk ganske nemt. Du underskriver blot en ny aftale med et andet elselskab, og så ordnet det nye selskab afmelding osv.

Hvad skal man overveje, inden man skifter elselskab?

Du skal overveje, hvad dine behov er, hvad du ønsker fra dit elselskab, samt hvilken type aftale, du gerne vil have, inden du vælger at skifte eludbyder. Overvej eksempelvis om du bør vælge variabel eller fast elpris.

Er det en fordel at skifte eludbyder?

Det kan ofte være en fordel at skifte til en ny eludbyder, især hvis du er utilfreds med din nuværende. Der findes nemlig i dag masser af muligheder, og derfor også gode fordele for enhver. Undersøg altid markedet, inden du skifter. 

Kontaktoplysninger

Har du spørgsmål eller kommentarerne til de ting som er skrevet på siden, kan du kontakte os på [email protected] eller telefon 42 41 16 47. Vi er en del af PK Medier, som har adresse på Strandlodsvej 6B, 2. th., 2300 København S.

Kilder:

 • Brug denne beregner til at se dine elpriser.
 • Læs disse tips til når du skal vælge en udbyder hos energy5.
Scroll to Top